» OVER

VOOR WIE

De lessen zijn voor mensen die de ambitie hebben om zich inhoudelijk kwalitatief te ontwikkelen, aankomend kunststudenten en postacademische kunststudenten die zich verder willen verdiepen in de schilderkunst. Omdat je het wezen van de schilderkunst gaat onderzoeken zijn de lessen niet vrijblijvend want schilderen kan je niet leren in een middag, een week of een maand. Het vraagt een studieuze attitude en de keuze om tijd te willen investeren in je ontwikkeling en het vinden van je eigen 'beeldtaal'. Dit is waarom de basiscursus op zijn minst 24 lessen omvat. Voor studenten van, en afgestudeerden aan, de Kunstacademie is er een speciaal programma. Info voor jonge kunstenaars

"Schilderen is niet moeilijk behalve de eerste veertig jaar. " Lei Molin

TOELATING

In principe kan iedereen die zich -verder- wil ontwikkelen inschrijven. Soms heb je al ervaring en heb je een toelatingsgesprek nodig om bijvoorbeeld te weten op welk niveau je het best in kan stappen. Hou er rekening mee dat veel mensen soms al jaren schilderen maar dat ze tijdens de cursus ontdekken dat ze de basisvaardigheden onvoldoende beheersen en daar last van hebben in hun ontwikkeling. Daarom is er voor inschrijving op de vervolgcursus een voorgesprek over je beeldend werk en om jou en mij deze teleurstelling te besparen en om ervoor te zorgen dat het niveau van de leerlingen min of meer op elkaar is afgestemd. Het kan zijn dat we adviseren we dan om tóch de basiscursus te volgen omdat een goede basis de beste start is voor iedere stap die je maakt in je ontwikkeling en verdieping. Neem voor tussentijdse instroming hier contact op

LES INHOUD

Kunst is niet een vaag en ongrijpbaar iets, is niet zweverig, maar juist heel concreet. Daarom is er sprake van een duidelijke lesopbouw en wordt de lesstof u op een manier aangeboden waardoor u handen en voeten aangereikt krijgt voor uw ontwikkeling en hoe u uw opdracht aan kan pakken/ benaderen en onderzoeken om te ontdekken hoe u dat aanpakt en wat uw eigen vorm en handschrift is. Er wordt individueel en met de groep gereflecteerd op het werk. Kunstgeschiedenis is geïntegreerd in de lessen.
STUDIELAST Voor je vorderingen is tenmínste eenmaal, nog beter twee of meer, per week thuis schilderen erg belangrijk. Hoe meer tijd je er in stopt hoe meer je er uit haalt!

GROEP

De groep is maximaal 8 tot 9 leerlingen groot. Hierdoor is je individuele begeleiding gegarandeerd. Je krijgt les in een groot atelier waardoor er voldoende ruimte is om je op je gemak te voelen en jij je goed kan bewegen zonder dat je last hebt van anderen om je heen. Het atelier gaat 15 minuten voor aanvang van de les open. Naast het atelier is een speciale opslagruimte voor de ezels, lesmateriaal etc. van de leerlingen. Hier kan je het werk waar je mee bezig bent tijdelijk opslaan.

DOCENT

Peter heeft in Tilburg gestudeerd aan het Möller Instituut dat zich onderscheidde door veel aandacht te schenken aan de basis van de schilderkunst: het model tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis. Aansluitend heeft hij gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst & Vormgeving in Den Bosch en is in 1982 afgestudeerd met een scriptie over het werk van John Cage. Daarna heeft hij overwogen een masteropleiding te doen maar zijn verlangen om nu eindelijk, eindelijk(!!) fulltime autonoom te kunnen schilderen was groter. Hij is naar Zwolle gekomen doordat een collega hem uitnodigde voor een groot atelier met woonruimte in de Emmanuelshuizen met bovendien en grafisch atelier en galerie erbij, kortom bij belandde hier in een 'walhalla' voor de jonge kunstenaar. Doordat zijn talent niet onopgemerkt bleef is hij in 1984 uitgenodigd les te geven aan het Cele Centrum voor de Kunsten dat is overgegaan in de Muzerie en is ook gastdocent geweest op de ArtEZ kunstacademie en heeft inmiddels 35+ jaren leservaring. Peter is gekend om de inhoudelijke kwaliteit van zijn lessen en een docent die, zoals u mag verwachten, volop zijn inhoudelijke kennis en technische informatie doorgeeft, voorleeft en met jou deelt terwijl zijn lessen doorspekt zijn met kunstgeschiedenis. Website autonoom werk

GASTDOCENTEN

Bij de masterclasses/(post)academische bijeenkomsten wordt er ook gewerkt met collega kunstenaars. De namen worden ter zijner tijd bekend gemaakt.

KUNSTGESCHIEDENIS

De lessen worden doorspekt met kunstgeschiedenis door middel van kennisoverdracht, werk van kunstenaars, boeken, nieuwe media, tentoonstellingen etc etc. Kunsttheorie, kunstgeschiedenis en kunstfilosofie maken geïntegreerd deel uit van de lessen. Naarmate het niveau toe neemt gaan we hier dieper op in.

LESGELD

Je aanmelding is bindend en het lesgeld betaal je in twee termijnen, meestal September en Januari. Meer info vindt je bij de voorwaarden. Als je je inschrijft ga je hiermee akkoord.
Met jonge collega's/postacademici wordt een speciale afspraak gemaakt.

LOCATIE

Ateliergebouw CW12, Curieweg 12, 8013RA Zwolle, er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.
Er zijn 15 ateliers in het gebouw. Het pand wordt beheerd door de Stichting Ateliers Zwolle.

AFFICHE

Druk het affiche af en plak het op je raam. Hartelijk dank!
Print je affiche hier

MODELLEN GEZOCHT

Heb je ervaring met modelzitten? Wij zoeken mannelijke en vrouwelijke modellen die gekleed en ongekleed willen poseren voor een groep cursisten. Je krijgt de gebruikelijke vergoeding wit uitbetaald. Meld je hier aan en vertel hoeveel ervaring je hebt, dan zetten we je op onze modellenlijst

KORTING OP JE SCHILDER SPULLEN

Je krijgt 10% korting behalve op aanbiedingen bij Busch & Van der Worp kunstenaarsbenodigdheden, Vechtstraat 90, Zwolle

DISCLAIMER

De inhoud van deze website, alle foto's en teksten, zijn beschermd door het auteursrecht © 2019. Het is niet toegestaan beeld en/of tekst te reproduceren, verspreiden of te publiceren zonder schriftelijke toestemming.